środa, 21 grudnia 2016

śledzie z orzechami

Niezwykle oryginalny i efektowny sposób podania tradycyjnego śledzia, a jednocześnie bardzo łatwy do przygotowania. Śledź z orzechami będzie prezentował się znakomicie na wigilijnym stole i z pewnością zagości również na sylwestrowym ;-)

śledzie w oleju z orzechami i  cebulką Wigilia i Boże Narodzenie Sylwester babkawformie.blogspot.com

składniki:
300 g filetów śledziowych 
1 mała biała cebula
4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
świeżo zmielony kolorowy pieprz
olej

wykonanie:
Filety śledziowe moczyłam kilka godzin, zmieniałam wodę 3 razy. Osuszyłam i pokroiłam w kawałki. Cebulę pokroiłam w piórka, orzechy posiekałam. W słoiku układałam na przemian śledzie posypane pieprzem, cebulę, orzechy. Zalałam olejem tak, by całość była nim przykryta. odstawiłam do lodówki na 24 godziny.

śledzie w oleju z orzechami i  cebulką Wigilia i Boże Narodzenie Sylwester babkawformie.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...