niedziela, 10 marca 2019

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami.

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami babkawformie.blogspot.com

składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
4-5 suszonych pomidorów
50 g sera typu feta
2 łyżki majonezu

wykonanie:
Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekrawam na pół. Żółtka przekładam do miseczki. Pomidory odsączam z oleju, drobno kroję i dodaję do żółtek zostawiając nieco do dekoracji. Dodaję ser typu feta, doprawiam majonezem. Całość mieszam widelcem, rozgniatam aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Farszem wypełniam białka, dekoruję kawałkami pomidorów.

jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami babkawformie.blogspot.com

2 komentarze:

  1. Zapraszam wszystkich miłośników gotowania i dobrego jedzenia do grupy kulinarnej. Znajdziecie tam ciekawe przepisy, porady, akcje kulinarne i mnóstwo smacznych inspiracji. Kuchnia pełna smaku zaprasza 🙂 https://www.facebook.com/groups/978045118956536/?ref=bookmarks

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie jajka pychotka ,ja zapraszam na blog a do grupy zajrzę pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 babka w formie , Blogger