To chyba najprostsza wersja tej pysznej sałatki z paluszkami krabowymi.
Przygotowałam ją dziś na śniadanie i udało mi się to zrobić naprawdę
błyskawicznie. Z obiadu został mi ugotowany ryż, tak więc od pomysłu do
gotowej sałatki na talerzu nie minęło więcej niż 10 minut. Polecam Wam prosty przepis na pyszną i uniwersalną sałatkę.
składniki:
100 g suchego ryżu (około 300 g ugotowanego)
250 g paluszków krabowych surimi
1/2 małej czerwonej cebuli
1 puszka kukurydzy (około 300 g po odsączeniu)
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
natka pietruszki
wykonanie:
Przygotowanie sałatki krabowej rozpoczynam od ugotowania ryżu zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany ryż odstawiam do całkowitego ostygnięcia.
Paluszki surimi obieram z folii i kroję na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączam z zalewy, cebulę i natkę pietruszki drobno siekam. Wszystkie składniki mieszam z wystudzonym ryżem, doprawiam jogurtem wymieszanym z majonezem oraz solą i pieprzem.