piątek, 27 maja 2016

kokosanki

W mojej ocenie - najlepsze. Miękkie i delikatne. Mojemu synkowi smakują bardzo :-)






składniki:
4 białka
szczypta soli 
1 szklanka cukru 
300 g wiórków kokosowych

wykonanie:
ączam piekarnik i nagrzewam do 160 stopni. Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dosypuję cukier, cały czas miksując. Na koniec wsypuję wiórki i dokładnie mieszam. Na blaszce wyłożonej papierem układam łyżeczką ciasteczka w kształcie stożków. Piekę około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
 

Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2016Piecz - tak od podstaw

4 komentarze:

  1. Proste, a pyszne!
    Tak, jak lubię...
    :)

    Dziękuję za udział w akcji 'Dla mamy' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sekret tych kokosanek tkwi właśnie w prostocie...
      pozdrawiam :-)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...