Prosty przepis na szybkie i smaczne ciasto. Bardzo przyjemny smak. Chlebek jest miękki i mocno wilgotny, zawsze się udaje, trudno go popsuć ;-) Jedynym warunkiem są bardzo dojrzałe banany.
A może macie ochotę spróbować doskonałego połączenia bananów i kajmaku? Jeśli tak, polecam Wam pyszne muffinki bananowe nadziewane krówkami, a dla miłośników bardzo słodkich deserów - rozpustne banoffee pie.
A może macie ochotę spróbować doskonałego połączenia bananów i kajmaku? Jeśli tak, polecam Wam pyszne muffinki bananowe nadziewane krówkami, a dla miłośników bardzo słodkich deserów - rozpustne banoffee pie.
4 duże dojrzałe banany
1 jajko
3/4 szklanki oleju
1 1/2 szklanki mąki
3/4szklanki cukru
1 1/2 łyżeczki sody
wykonanie:
Włączam piekarnik i nagrzewam go do 180 stopni. Banany obieram ze skórki i rozgniatam widelcem. Wszystkie składniki łączę mikserem (można wymieszać łyżką). Ciasto przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni.